Van kiút a Dupuytren kontraktúra kínzó szorításából

Már a Magyar Kézsebészeti Központban is elérhető a SOBI által forgalmazott Xiapex injekció!


A Dupuytren kontaktúra azaz a tenyér és ujjzsugor a kéz azon betegsége, amikor a páciens egy vagy több ujja a tenyér felé hajlik, mert a tenyérben található bőnye egy  része megvastagodik és idővel megrövidül. Ez a rövidülés az ujjak tenyérbe való behajlását eredményezi aminek eredménye a hétköznapi élet legegyszerűbbnek tűnő tevékenységeiben való korlátozottság. Ezen betegség kezelése évtizedeken keresztűl sebészi volt. Kissebb nagyobb műtétek okoztak műtéti megterhelést, fájdalmat gyógyuláshoz szükséges rövidebb hosszabb munkából való kiesést.

A  műtéti kezelés kiváltásában segít hatékonyan a Xiapex injekció, melyet Európában néhány éve engedélyeztek és aminek használatával Kéz Központunk orvosai komoly tapasztalatot szereztek. A több száz elvégzett injekciós kezelés kellő ismeretet és gyakorlatot biztosít a megfelelő páciensek kiválasztásához. Az injekciós kezelésről már rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és ezentúl a Magyar Kézsebészeti Központban is alkalmazhatunk! Az injekciós terápia segítségével az arra alkalmas betegségtípusok nagyrészénél a műtéti beavatkozás is elkerülhető, mivel hatóanyaga lebontja a mozgási nehézségeket okozó kollagénrostokat, ezzel újra visszaadva a páciens kezének szabadságát. 


A tenyér és ujjzsugorról, annak tüneteiről és kezeléséről itt olvashat.

 

Amennyiben Ön is hasonló problémával küzd, és szeretné tudni hogy betegsége kezelhető-e injekcióval, kérjük keressen fel minket bizalommal!


Visszahívást kérek