Magyar Kézsebészeti Központ

A Róbert Magánkórház területén létrehozott Magyar Kézsebészeti Központ egy "center of excellence", ahol a legkiválóbb szakemberek várják Önt, hogy segíthessenek. Szakorvosaink Magyarországon és nemzetközileg is elismert, jelentős tapasztalattal rendelkező kollégák, akik a Magyar Kézsebészeti Társaság (MKT), az Európai Kézsebészeti Társaság (FESSH) és a Világ Kézsebészeti Társaság (IFSSH) vezető tisztségviselői.

"Center of Excellence = Kiválósági Központ" - Mit is jelent ez valójában?

A kézsebészet már Magyarországon is 1994 óta különálló szakvizsgával megszerezhető orvosi szakosodás. A kézsebészeti ellátás Magyarországon hagyományosan a baleseti sebészeti osztályokon, szakrendeléseken alakult ki és mind a mai napig ezekhez csatoltan, vagy ezek keretén belül működik. A kézsebészeti szakvizsgával rendelkező szakorvosok java része egyúttal traumatológus szakorvos is. Tekintettel az orvostudomány robbanásszerű fejlődésére manapság már szinte lehetetlen egy, az egész emberi szervezetet magába foglaló orvosi szakterület magas szinten való ismerete, művelése. Egyre elfogadottabb és nyilvánvalóbb, hogy ha valaki valamiben nagyon jó akar lenni, valamit magas szinten szeretne művelni, akkor a szakosodás, egyre kisebb területek kiválasztása és művelése a követendő út. A nyugati világban egyre gyakrabban látjuk azt, hogy bizonyos szakterületekre specializálódott szakemberek közösen „szakmai közösségeket” hoznak létre. Ezek célja a betegellátás mellett a kutatás, a szakember képzés, a szakmai fejlődés biztosítása. Amennyiben egy szűk szakterület kiváló szakemberei összefognak, tudásuk legjavát és tapasztalatukat egyesítik a legmagasabb szintű betegellátás érdekében, akkor úgynevezett „center of excellence”-ről vagy „kiválósági központról” beszélhetünk.

Ezt a célt tűzte ki a Triton Life egészségügyi csoport vezetése is amikor létrehozta Dr. Szabó Zsolt vezetésével a Magyar Kézsebész Központot (Hungarian Center of Hand Surgery). A Magyar Kézsebész Központ  egyesíti a jelenleg Magyarországon praktizáló, legjobb kézsebész szakorvosokat, természetesen a teljesség igénye nélkül de törekedve a teljességre, a kéz sérültek és kéz betegek érdekében. 11 kézsebész szakorvos, akik közül 8-an nemzetközi szakvizsgával rendelkeznek, akik mind a magyar mind az európai kézsebészeti életben komoly szerepet töltenek be, közösen azt a célt tűzték ki, hogy hasonlóan néhány fejlett nyugati országhoz egy kézsebészeti szakmai kiválósági központot hozzanak létre.  Nem tudjuk, hogy van-e még más olyan szakma, ahol egy szakmai közösségen belül az illető szakma Világszervezetének elnöke, a magyar Kézsebész Társaság elnöke, több hazai és nemzetközi szakvizsgáztató, egyetemi oktató egy helyen dolgozik, egymást segíti, de magyar Kézsebész Központ egy ilyen szakmai közösség! A Kézsebészeti Központ fő célja, hogy biztosítsa azon kézsérültek vagy kézbetegek teljeskörű szakmai ellátását a legmagasabb fokon akik gyors, szakszerű, professzionális, transzparens és tiszta viszonyok között, hálapénz nélkül szeretnének gyógyulni.

Visszahívást kérek